Sztuka w życiu osób z niepełnosprawnością ruchową - Storożuk, Justyna (Zeszyty Naukowe Pedagogiki Specjalnej, 2023)
Ten artykuł opisuje sztukę w życiu osoby niepełnosprawnej i podaje kilka przykładów znanych niepełnosprawnych artystów, którzy odnieśli wiele sukcesów w swoim życiu. Twórczość osób niepełnosprawnych zależy od nich samych i ich motywacji do działania. Zamiast pokazywać nieszczęśliwe życie, artyści skupiają się na radości tworzenia sztuki.