Prawa autorskie osób niepełnosprawnych w zakresie działalności twórczej - Cygan, Rafał (Zeszyty Naukowe Pedagogiki Specjalnej, 2023)
W polskim systemie prawnym zagadnienie praw autorskich jest skomplikowane, ale niezwykle interesujące. Kwestia korzystania z tych praw przez osoby niepełnosprawne zależy od wielu czynników prawnych i nie w każdym przypadku jest jednoznaczna. Każdą sytuację musimy rozpatrywać przez pryzmat indywidualnych okoliczności.