Sztuka w życiu osób z niepełnosprawnością wzrokową - Storożuk, Justyna (Zeszyty Naukowe Pedagogiki Specjalnej, 2023)
Sztuka dla osób z dysfunkcją wzroku jest coraz ważniejszym elementem życia kulturalnego. Dostosowanie formy i sposobu prezentacji dzieł sztuki do potrzeb osób niepełnosprawnych pozwala im uczestniczyć w procesie tworzenia i odbioru sztuki, co z pewnością wpływa na jakość ich życia.