Wpływ muzyki na życie osób z niepełnosprawnością - Czudek, Aleksandra; Głowacka, Kamila (Zeszyty Naukowe Pedagogiki Specjalnej, 2023)
Muzyka wpływa na nasze życie od najmłodszych lat. Muzyka jest stałym elementem naszego rozwoju. Wykorzystujemy muzykę w terapii osób niepełnosprawnych. Ma ona pozytywny wpływ na codzienne funkcjonowanie tych osób. Możemy również wyróżnić w tej grupie osoby, które posiadają ponadprzeciętne zdolności. Ważne jest, aby wspierać ich talenty.