Trudności i wyzwania kompozytora o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności - Nawara, Julia (Zeszyty Naukowe Pedagogiki Specjalnej, 2023)
Celem tego wywiadu było skupienie się na trudnościach kompozytora z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności spowodowanym paraliżem ręki. Muzyk opowiada jak radzi sobie z grą na instrumentach. Współpraca z największymi gwiazdami polskiego przemysłu muzycznego to osiągnięcie dużego sukcesu.